ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evaggelia botzakaki diaitologoa

Ευαγγελία Μποτζακάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
399 Προβολές

Σπουδές

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Δικαιολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (πρώην ΤΕΙ Κρήτης ). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου σε προπτυχιακό επίπεδο, θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο μεταπτυχιακό πάνω σε θέματα αθλητικής διατροφής, μέσω του οποίου θα έχω την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου αλλά και να αποκτήσω νέες εμπειρίες και να εξελιχθώ μέσα από αυτές.

Απασχόληση

Προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με το διατροφικό κομμάτι καθώς ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου. Η πρακτική άσκηση που θα κάνω στο διαιτολογικό γραφείο του κύριου Παρασκευά Παπαχρήστου θα αποτελεί για εμένα το πρώτο επαγγελματικό βήμα στον χώρο της διατροφής και διαιτολογίας. Θα με βοηθήσει να διευρύνω τις γνώσεις μου σε θέματα που αφορούν την διατροφή όπως ακόμη και να αποκτήσω νέες εμπειρίες και να γίνω καλύτερη μέσα από αυτές.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας εξελίσσεται συνεχώς, φέρνοντας νέα δεδομένα στην επιφάνεια της επιστημονικής έρευνας. Για τον λόγο αυτό επιθυμώ να είμαι ενημερωμένη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διατροφής, παρακολουθώντας διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τόσο την διατροφή, όσο και την άσκηση έτσι ώστε να εξελίσσομαι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ενδεικτικά, κάποια από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι τα εξής:

  • Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας, τον Δεκέμβριο του 2020
  • Παρακολούθηση του 1ου Διαδικτυακού Σεμιναρίου Αθλητικής Διατροφής της ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής, Οκτώβριο του 2020
  • Διατροφική αντιμετώπιση του ΣΕΕ & η δίαιτα FODMAPS

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την γυμναστική και κυρίως προτιμώ τα ομαδικά προγράμματα, όπου σου προσφέρουν ένα πιο ευχάριστο τρόπο άσκησης αλλά και επικοινωνίας. Μου αρέσει επίσης πολύ το θέατρο καθώς θεωρώ ότι σε ευαισθητοποιεί για διάφορα κοινωνικά θέματα που εξελίσσονται γύρω μας όπως και να ταξιδεύω ώστε να αποκτώ περισσότερες εμπειρίες. Τέλος, επιθυμώ να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια μου, στους φίλους μου και στον σκύλο μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6984434476