ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
melia karampela diaitologos diatrofologos

Μελία Καράμπελα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
2235 Προβολές

Σπουδές

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησα το 2020.
Οι σπουδές μου στο εξωτερικό ξεκίνησαν το 2018. Ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus, είχα την ευκαιρία να φοιτήσω στο Wageningen University & Research στην Ολλανδία. Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές μου σπουδές, έγινα δεκτή στο Karolinska Institute στη Σουηδία, από το οποίο απέκτησα MSc Medical Degree with major in Nutrition. Η μεταπτυχιακή μου διατριβή με θέμα κατανάλωση υδατανθράκων και μεταβολικοί δείκτες σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς με ΣΔ1, εκπονήθηκε στο Karolinska Institute Diabetes Centrum.

Απασχόληση

Σήμερα ανήκω στην ομάδα της Επιστημονικής Υποστήριξης του medNutrition, το μεγαλύτερο portal διαιτολόγων σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, εργάζομαι ως διαιτολόγος σε μεγάλο γυμναστήριο στην Αθήνα.

Παλαιότερα, συμμετείχα σε ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου & της Ιατρικής Σχολής με θέμα την διαχείριση της παχυσαρκίας, στο διαβητολογικό εργαστήριο του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου ασχολήθηκα με τη διατροφική παρακολούθηση των ασθενών του εξωτερικού ιατρείου. Στη συνέχεια απασχολήθηκα στο διαιτολογικό γραφείο Nutriscience, αποκτώντας τις πρώτες μου εμπειρίες στη διαχείριση των πελατών σε περιβάλλον γραφείου. Ακολούθησε η άσκηση μου στο Hellenic Research & Innovation Center (ανήκει στη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.) και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Υγείας και Διατροφής.

Κατάρτιση

Το αντικείμενο της διατροφής είναι ένα σύγχρονο πεδίο που απαιτεί διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις. Παρακολουθώ όλα τα συνέδρια του ΠΣΔΔ από το 2015. Επίσης, από τα φοιτητικά μου χρόνια θεώρησα σκόπιμο να αποκτήσω μία γενικότερη άποψη του τομέα μου, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έγινα μέλος του European Network of Dietetics Students (ανήκει στον EFAD), αναλαμβάνοντας εθελοντικά τη Social Media διαχείριση για 2 χρόνια.

Eνδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο, το πιθανότερο είναι να με βρείτε σε κάποιο γήπεδο τέννις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 6986723279