ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria kontoe diaitologos

Μαρία Κοντοέ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc
5241 Προβολές

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η πτυχιακή μου εργασία είχε θέμα “Αντιμικροβιακή δράση εκχυλισμάτων της Μεσογειακής χλωρίδας έναντι τροφογενών παθογόνων”. Θέλοντας να διευρύνω περαιτέρω τις γνώσεις μου στο χώρο της διατροφής καθώς και των τροφίμων παρακολούθησα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το οποίο ολοκλήρωσα το Φεβρουάριο του 2017. Για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην κατεύθυνση “Διατροφή, τρόφιμα και καταναλωτής” έλαβα αριστείο επίδοσης. Η μεταπτυχιακή μου διατριβή έλαβε χώρα στα πλαίσια κλινικής μελέτης στην οποία διερευνήθηκε η επίδραση φυσικού συμπληρώματος Μαστίχας Χίου έναντι εικονικού σκευάσματος σε ασθενείς με μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα μέχρι σήμερα έχουν εστιάσει ως επί το πλείστον στη μελέτη διαφόρων δράσεων βιοδραστικών συστατικών των τροφίμων με έμφαση στα φυτοχημικά συστατικά.

Απασχόληση

Εργάζομαι ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στα πλαίσια ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος είχα την ευκαιρία να εργαστώ ως early stage researcher στην Ισπανία και την Ιρλανδία διευρύνοντας τις γνώσεις μου σε νέες τεχνικές και εργαστηριακές μεθόδους. Εμπειρία στη διαιτητική διαχείριση κλινικών περιστατικών απέκτησα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στα τμήματα διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” καθώς και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δαφνί”. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης σε δημοτικό γυμναστήριο είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ επίσης με τη διαιτητική διαχείριση και συμβουλευτική αθλητών. Έχω συμμετάσχει εθελοντικά στις δράσεις προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για την ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών γύρω από θέματα διατροφής.

Κατάρτιση

Ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο μου παρακολουθώντας τακτικά συνέδρια και σεμινάρια.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να διευρύνω τις γνώσεις μου και να εξελίσσομαι, μαθαίνοντας νέα πράγματα. Λατρεύω τα βιβλία, τα ταξίδια και τη γυμναστική. Αγαπώ την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τον εθελοντισμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας