ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
lazaros paraskevopoulos diaitologos diatrofologos

Λάζαρος Παρασκευόπουλος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Από το 2015 φοιτώ στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας την κατεύθυνση της Κλινικής Διατροφής, επιθυμώντας να ειδικευτώ περαιτέρω σε αυτό το πεδίο. Τις βασικές μου σπουδές τις ολοκλήρωσα κατά την περίοδο 2009-2013 στο ίδιο τμήμα και πανεπιστήμιο, ενώ το προσεχές διάστημα θα κλείσει και ο κύκλος του master. Κατά τα έτη 2012-2013 συμμετείχα σε ερευνητικό πρωτόκολλο που μελετούσε την «Επίδραση της κατανάλωσης κορινθιακής σταφίδας σε υγιείς καπνιστές» το οποίο αποτέλεσε και το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας, ενώ το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας στις μεταπτυχιακές σπουδές, διαπραγματεύεται τις «Αλλαγές στις συνήθειες του τρόπου ζωής & στην έκβαση της νόσου, μετά από εξάμηνη παρέμβαση σε ασθενείς με αποφρακτική άπνοια ύπνου».

Απασχόληση

Σήμερα είμαι επιστημονικός συνεργάτης και συντάκτης του medNutrition, ενώ από την αποφοίτηση και έπειτα παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες.

Η πρώτη μου επαφή με την εργασία του διαιτολόγου σε κλινικό περιβάλλον έγινε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στα νοσοκομεία Γ.Ν.Β «Ασκληπιείο» και Γ.Ν.Π. «Τζάνειο», όπου παρείχα διαιτολογική καθοδήγηση και συμβουλευτική σε ενήλικες με αυξημένο βάρος ή άλλες παθήσεις. Επίσης, εργάστηκα ως ασκούμενος φοιτητής στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας της βιομηχανίας αρτοποίησης “Select Bakery Α.Ε.”, ενώ στο πεδίο της κοινότητας εργάστηκα στη «Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου» του Δήμου Αθηναίων. Τέλος, ως διαιτολόγος πλέον, συμμετείχα εθελοντικά ως συνεργάτης στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του ινστιτούτου Prolepsis.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, συμμετέχω σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων με στόχο τη συνεχή και έγκυρη επικαιροποίηση των γνώσεών μου. Επίσης, παρακολουθώ διαδικτυακές διαλέξεις από διεθνή πανεπιστήμια που αφορούν στην επιστήμη της διατροφής, της μεθοδολογίας της έρευνας και της επιδημιολογίας. Σημαντική βέβαια για την επιμόρφωση είναι και η συνεχής επαφή με τη βιβλιογραφία που συνεχώς εξελίσσεται και φέρει νέα δεδομένα.

Ενδιαφέροντα

Αγαπώ πολύ τη μουσική. Τόσο να ακούω, όσο και να παίζω. Έτσι, εδώ και 19 χρόνια παίζω ποντιακή λύρα, έχοντας λάβει 1ο βραβείο σε πανελλήνιους μουσικούς αγώνες. Επίσης, τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι και με το κλασσικό και jazz πιάνο. Ακόμη μου αρέσει πολύ το περπάτημα, ενώ δεν παραλείπω να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις που μου κινούν το ενδιαφέρον.