ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eirini mamalaki diaitologos diatrofologos

Ειρήνη Μαμαλάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου επικεντρώθηκα ιδιαίτερα σε συμπεριφορικά θέματα που σχετίζονται με την διαιτητική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η πτυχιακή μου εργασία πραγματευόταν την επίδραση του ηχητικού περιβάλλοντος στην ενεργειακή πρόσληψη, ενώ η μεταπτυχιακή μου διατριβή την επίδραση του βραδινού γεύματος στην διαχείριση βάρους (μελέτη MedWeight). Από τον Μάρτιο του 2016 είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ερευνώντας την δίαιτα και τους παράγοντες που επηρεάζουν την διαιτητική συμπεριφορά ατόμων τρίτης ηλικίας και την πιθανή επίδραση της έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.

Απασχόληση

Στην παρούσα φάση συνεργάζομαι με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως επιστημονική συνεργάτης. Παράλληλα, επειδή μου αρέσει ιδιαίτερα η επαφή με τον κόσμο, παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες, στοχεύοντας περισσότερο στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς σχετικά με την διατροφή.

Στα πλαίσια της πρακτική μου άσκησης απασχολήθηκα στα νοσοκομεία «Αγία Όλγα» και «Μεταξά» αλλά και στην βιομηχανία “Creta Farms”. Έτσι, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το κλινικό αλλά και το βιομηχανικό περιβάλλον αποκομίζοντας εμπειρίες πολύτιμες και χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία μου.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της Διατροφής εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και την παρακολουθώ μέσα από συνέδρια και ημερίδες αλλά και από την παρακολούθηση της βιβλιογραφίας. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε κάποια συνέδρια αλλά και στην συγγραφή άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.

Ενδιαφέροντα

Τα τελευταία χρόνια, επενδύω τον ελεύθερό μου χρόνο στην vinyasa yoga, η οποία πέρα από τα οφέλη που έχει για την φυσική μου κατάσταση με βοηθά να κατακτήσω την ηρεμία και να ξεφύγω από τους γρήγορους ρυθμούς της μέρας. Παράλληλα, απολαμβάνω να μαγειρεύω για φίλους συνδυάζοντας τις διατροφικές μου γνώσεις με την νοστιμιά!