ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria vythoylka diaitologos diatrofologos

Μαρία Βυθούλκα

Διαιτολόγος - Βιολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Δαιτολογίας - Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, από όπου απέκτησα πτυχίο το 2011. Νωρίτερα, είχα σπουδάσει Βιολογία στο ομώνυμο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 2008.

Απασχόληση

Από την ολοκλήρωση των σπουδών μου και μετά, εργάζομαι ως διατροφολόγος στην Αθήνα, παρέχοντας τις υπηρεσίες μου σε ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ευεξία τους και την εικόνα του σώματός τους, ή χρειάζεται να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες λόγω παθήσεων.

Παράλληλα, προσφέρω εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Στο παρελθόν, έχω εργαστεί ως ερευνήτρια σε Μονάδα Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το σακχαρώδη διαβήτη. Ακόμη, συμμετείχα ως εθελόντρια διατροφολόγος στο πρόγραμμα «Healthy Athletes» στο πλαίσιο των Special Olympics 2011.

Κατάρτιση

Η όρεξη μου να διευρύνω τις γνώσεις μου και να ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της διατροφής δε σταματά ποτέ. Γι αυτό φροντίζω να παρακολουθώ τη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και συνέδρια - σεμινάρια με αντικείμενο τη διατροφή και την ευρύτερη σχέση της με την υγεία, τη νόσο, τον αθλητισμό, τα τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο υποπέσει στην αντίληψη μου.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνία, να παρακολουθώ κινηματογραφικές ταινίες, να μαγειρεύω καινούργιες συνταγές και να βάζω το σώμα μου σε κίνηση με κάθε ευκαιρία. Αγαπημένη φυσική δραστηριότητα είναι το περπάτημα στην πόλη και την εξοχή, όταν ο χρόνος μου το επιτρέπει.