Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει!

25 Ιανουαρίου 2013
13953 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ιδανικές ποσότητες τροφίμων διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία το ύψος, το βάρος και τη φυσική τους δραστηριότητα. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν και πολλοί αγνοούν, είναι ότι το μέγεθος της μερίδας μπορεί να γίνει αιτία πρόσληψης βάρους, ακόμη και αν το καταναλωθέν τρόφιμο θεωρείται πολύ υγιεινό.


Διαθέσιμα εργαλεία για την εκπαίδευση των πελατών σας στις μερίδες:


Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος μας με την συνάδελφο Κατσαρόλη Ιωάννα ως προσκεκλημένοι στην εκπομπή «Υγεία πάνω απ'όλα»- να ενημερώσουμε το κοινό για τη σπουδαιότητα του μεγέθους της μερίδας μας.

Η κυρία Κατσαρόλη ως επιστημονική υπεύθυνη της καμπάνιας του mednutrition «Μερίδες: Το μέγεθος...μετράει» μίλησε για τα αποτελέσματα που έδειξε η έρευνα της καμπάνιας, σύμφωνα με τα οποία καταναλώνουμε 2-5 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από την ενδεδειγμένη. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση φυσικής δραστηριότητας μας κάνει πιο ευάλωτους στην πρόσληψη περιττών κιλών.

Λίγο πριν κλείσουμε τη συζήτηση με τη δημοσιογράφο κυρία Φωτεινή Γεωργίου, τόνισα κι εγώ με τη σειρά μου πως σύμφωνα με έρευνα, ένας Κρητικός προγενέστερης εποχής περπατούσε 14 χλμ την ημέρα. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό στις μέρες μας γι' αυτό τον λόγο και η ημερήσια συνιστώμενη πρόληψη λιπαρών έχει μειωθεί από το 40% που ήταν κάποτε, στο 30-35%.

Εκπομπή: Υγεία πάνω απ' όλα Κανάλι: ΑΝΤ1 Δημοσιογράφος: Φωτεινή Γεωργίου

Ενημερώσου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα εξελίξουν την επαγγελματική σου δράση.