Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα όρια της δίαιτας»

12 Σεπτεμβρίου 2016
3039 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
atoma pou grafoun

Το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών διοργανώνει και υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Πέρα από τα όρια της δίαιτας"

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά αποκλειστικότητα σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους που ασχολούνται και με περιστατικά χρόνιας παχυσαρκίας.

Αντικείμενο - Σκοπός: Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο να παρέχουν, παράλληλα με τις διατροφικές οδηγίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές από το χώρο της Ψυχολογίας. Απώτερος σκοπός είναι η διαφοροποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του πελάτη/ασθενούς.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή, στους εκπαιδευόμενους Διαιτολόγους, εξειδικευμένης ψυχοεκπαιδευτικής γνώσης σε θέματα που αφορούν στη χρόνια παχυσαρκία, καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση τους στα ψυχολογικά θέματα της παχυσαρκίας, προκειμένου να τους ενισχύσει στο έργο τους και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της.

Στόχος – Αποτελέσματα: Ο πελάτης/ασθενής αποκτά μια νέα οπτική για τα αίτια της παχυσαρκίας. Εκπαιδεύεται, προκειμένου να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο φαγητό και στον τρόπο διατροφής του. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του. Βελτιώνεται η εικόνα του σώματος του, κ.α. Επιτυγχάνει μείωση του βάρους του σώματος του, αργά και σταθερά χωρίς να αισθάνεται ότι είναι σε πρόγραμμα «δίαιτας».

Ο Διαιτολόγος αισθάνεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία/τεχνικές και ενισχύεται ο ρόλος του/της.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 Θεματικές ενότητες, Θεωρητική κατάρτιση, Εποπτεία σε περιστατικά και τις Βασικές αρχές και Τεχνικές της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας. Η Εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Διάρκεια προγράμματος: 8 Νοεμβρίου 2016 – Μάρτιος 2017
Χρονική Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 60 ώρες.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη. Ώρα 20:30-22:30 και κάποιες προκαθορισμένες Δευτέρες.

Παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου καθημερινές 11:00 – 19:00 στο τηλέφωνο 210 68 01 718.
Μείνε ενήμερος για όλες τις εξελίξεις που σε αφορούν.