Οικογένεια

Φανταστείτε τη Barbie ως μέλος της κοινωνίας μας

της Όλγας Δέδε
04 Φεβρουαρίου 2016
21816 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
barbie varos

Photo source: www.popsugar.com

Και ποιός δε γνωρίζει σήμερα τις Barbie; Αυτές τις ψηλές ξανθιές κούκλες που τα περισσότερα κορίτσια ήθελαν να τους μοιάσουν! Ένα δισεκατομμύριο τέτοιες κούκλες έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο φτιάχνοντας μια ιδιαίτερη εικόνα στο μυαλό μας για το "τέλειο" σώμα! Όπως όμως διαβάζουμε στο άρθρο του vita.gr δεν ήταν όλες οι κούκλες ξανθίες και με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μέσα στο μεγάλο αριθμό πωλήσεων που έκαναν υπήρχαν και μελαχρινές κούκλες και με πιο σκούρο δέρμα. Διάφοροι τόνοι σε μαλλιά και δέρμα για να ταιριάξουν σε όλα τα κορίτσια στον κόσμο. Το σωματότυπο όμως, ίδιο! Όχι πια...

Νέες Barbie κάνουν την εμφάνισή τους με διαφορετικά χαρακτηριστικά! Μετά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν, η εταιρία Mattel που τις πουλάει αποφάσισε να κυκλοφορήσει κούκλες που να είναι πιο κοντά στα πραγματικά χαρακτηριστικά των γυναικών. Αυτό που περιμένουμε πλέον να δούμε στην αγορά είναι μια Barbie με περισότερα κιλά απο το συνηθισμένο και μια πιο μέτριου αναστήματος. Η νέα κούκλα φαίνεται ότι έχει ήδη την απαραίτητη στήριξη καθώς έγινε εξώφυλλο των Times. 

Στόχος δεν είναι να φανεί η διαφορά ανάμεσα στις δύο κούκλες αλλά να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Πάνω σ' αυτό θέμα στηρίχτηκε και  καμπάνια "Ας αφήσουμε τους τύπους" του medNutrition με σκοπό να εξοικιωθούμε με το σώμα μας και να αποφύγουμε τον "ρατσισμό των κιλών". Όπως θα διαβάσετε και στην προαναφερόμενη καμπάνια: 

Είναι χρέος όλων μας να διαδώσουμε πως δεν είμαστε απλώς «μήλα», «αχλάδια» και «μπανάνες»! Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους τύπους και να μπούμε στην ουσία!

Ενημερωθείτε για την καμπάνια "Ας αφήσουμε τους τύπους" .


Αναδημοσίευση: www.vita.gr/news/article/34708/twra-kai-paxoylh-barbie/

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος