Διατροφή

Λιπαρές τροφές που αγαπούν την καρδιά μας!

της Εύας Σταυρίδη
03 Ιανουαρίου 2016
23334 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Λιπαρές τροφές που αγαπούν την καρδιά μας!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα λιπαρά μπορούν να είναι σύμμαχοι για μια καλή υγεία; Ότι υπάρχουν τρόφιμα που πάνω από 20% της σύστασής τους αποτελούν οι λιπαρές ουσίες και ταυτόχρονα ενισχύουν την καρδιακή σας ευρωστία;

Κι όμως! Υπάρχουν λιπαρές τροφές που «αγαπούν» την καρδιά σας, καθώς φαίνεται πως η συστηματική κατανάλωσή τους προστατεύει από την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πώς είναι δυνατόν μια τροφή πλούσια σε λίπος να διατηρεί τόσο καλές σχέσεις με τον οργανισμό μας; Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Bao Ying, Han Jiali, Hu Frank B., Giovannucci Edward L., Stampfer Meir J., Willett Walter C., Fuchs Charles S., Association of Nut Consumption with Total and Cause-Specific Mortality., N Engl J Med 2013 Nov;369:2001-11.

Erkkila Arja, De Mello Vanessa D.F., Riserus Ulf, Laaksonen David E. Laaksonen, Dietary fatty acids and cardiovascular disease: An epidemiological approach , J Prog Lipid Res. 2008 Jan; 47: 172–187

Fulgoni, III., Victor L.; Dreher, Mark; Davenport, Adrienne J., Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. J Nutr. 2013; 12 (1): 1-6.

Gupta A.K., Savopoulos C.G., Ahuja J., Hatzitolios A.I., Role of phytosterols in lipid-lowering: current perspectives, Q J Med 2011 Feb;104:301–308

Kris-Etherton Penny M., Hu Frank B., Ros Emilio, Sabaté Joan, The Role of Tree Nuts and Peanuts in the Prevention of Coronary Heart Disease: Multiple Potential Mechanisms., J Nutr 2008 Sept;138(9):1746S-1751

Levitan E. B., Wolk A and Mittleman M. A., Fatty fish, marine ω-3 fatty acids and incidence of heart failure., Eur J Clin Nutr. 2010 Jun;64(6):587-94

Εύα Σταυρίδη
Εύα Σταυρίδη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος