Παρασκευή 03. Σεπτέμβριος 2010

H σωστή διατροφή προσφέρει υγεία

Συνδεθείτε | Εγγραφείτε
0
 
ΑρχικήΔιατροφή Α-ΩΕνημέρωσηBlogΕκπαίδευσηΜαγειρικήΥπηρεσίεςΕφαρμογέςΕπικοινωνία
Αρχική


 

Οι μεγάλοι παίρνουν τον αφρό του γάλακτος.

Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2006 Εκτύπωση E-mail


Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της έρευνας της Hellastat για τον κλάδο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την χρονική περίοδο 2004, τα οποία ενίσχυσαν τις υποψίες και παρακίνησαν την επιτροπή Ανταγωνισμού να προχωρήσει σε εξονυχιστική έρευνα για ενδεχόμενες συμπράξεις και εναρμονισμένες πρακτικές, αλλά και καταχρήσεις της δεσπόζουσας θέσης στον εν λόγω κλάδο. Άλλωστε, εμμέσως πλην όμως σαφώς, οι αγελαδοτρόφοι και οι κτηνοτρόφοι μιλούσαν για κύκλωμα στην αγορά.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου εμφάνισαν συνολική κερδοφορία ύψους 69,8 εκατ., συγκεντρώνοντας το 77% των κερδών, με συμμετοχή στις πωλήσεις ύψους 58,3%, αποκαλύπτοντας τη σημαντική συγκέντρωση της κερδοφορίας.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα, η συνολική κερδοφορία των πέντε μεγαλύτερων παικτών αυξήθηκε το 2004 κατά 10,5% (έναντι 31,5% στο σύνολο), με μέση αύξηση την τελευταία τριετία της τάξεως του 12,2% ετησίως (έναντι 17,4% στο σύνολο). Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για την υπόθεση εκβιασμού της ΜΕΒΓΑΛ έφερε στο φως της δημοσιότητας ο νομικός σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας. Ο Κ. Μεταξόπουλος – ο άνθρωπος που χειρίστηκε την καταγγελία για την διαφθορά- κατήγγειλε ότι παρότι ενημέρωσε προσωπικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η επικοινωνία τους διέρρευσε αμέσως στο κύκλωμα, πριν καν πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Αποκάλυψε επίσης ότι το κύκλωμα <πουλούσε> κυρίως ένα απόρρητο έγγραφο της Επιτροπής, στο οποίο εισηγούνταν να επιβληθεί πρόστιμο στη ΜΕΒΓΑΛ ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Metropolis

 
Εισάγετε το e-mail σας για να εγγραφείτε
στο newsletter του medNutrition.


Διαφήμιση
Συνέδριο
banner_cyda_confer.jpg

  
Περισσότερο η παιδική παχυσαρκία οφείλεται σε
 


medAdvisor
Εγγραφείτε στο newsletter
Επισκεφθείτε το Blog
Facebook group
RSS Feed
Ρωτήστε το διαιτολόγο
medWebinars
Εκπαιδευτικό εργαλείο για διαδικτυακούς χρήστες
Επιστημονικές ομάδες εργασίας
Συμβουλευτικές υπηρεσίες για αρμόδιους υγείας
e-shop εκπαιδευτικού υλικού
e-Books
medExperts
Παροχή υπηρεσιών διατροφής
Συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγους
Μαθήματα προσωπικής εκγύμνασης
Αλλάζω την διατροφή μου
medServices
Υπηρεσίες αγωγής υγείας Wellness
Εταιρική υποστήριξη
• Συμβουλευτική υποστήριξη
medApplications
Podcast - i-phone εφαρμογές
ΔΜΣ για παιδιά και ενήλικες
Λεξικό υγείας
Εκτίμηση ιατρικής και διατροφικής κατάστασης
medmember

Υπηρεσίες:       Υπηρεσίες Διατροφής | Newsletter | RSS

Διαφήμιση:       Πολιτική Διαφήμισης | Χορηγοί | Προβληθείτε στο medNutrition

Συνεργασίες:    Eπιστημονικοί σύλλογοι | Eπιστημονικοί Συνεργάτες | ΜΜΕ

Πληροφορίες:   Ταυτότητα | Όροι Χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Συνήθεις ερωτήσεις | Συνδέσεις | Sitemap | Επικοινωνία | Βοήθεια

© 2010 medNutrition.gr - Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του medNutrition.


angellight © 2010 / design hosting domain / www.aws.gr - Rich Media by Designers Templar